A nyomozás adatai szerint a 32 és 38 éves férfi egy szekszárdi lakásból árulta az új pszichoaktív anyagokat, köztük a bika nevű drogot, amely feltehetően  már több ember halálát okozta - írta közleményében Himmelné Ökrös Mária Magdolna megbízott főügyész.
 
A Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai szeptemberben és októberben több, bódult állapotban lévő embert ellenőriztek Szekszárd egyik városrészében, akiktől hasonló - az előzetes vizsgálatok szerint - új pszichoaktív anyagot foglaltak le.
 
A rendőrök eljutottak a terjesztőkhöz, akiket október 9-én őrizetbe vettek. Lakásukban nagy mennyiségű, előre kiporciózott tiltott szert foglaltak le.
 
A nyomozó hatóság a két férfit bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel gyanúsítja, a bűncselekmény 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
 
A nyomozási bíró a Szekszárdi Járási Ügyészség indítványára egy hónapra tartóztatta le a gyanúsítottakat.
 
A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi közleményében azt írta, hogy a két férfi lakhelyén csaknem kétszáz adag dizájner drogot, a csomagolásukhoz szükséges eszközöket és készpénzt foglaltak le.
 
A főkapitányság közlése szerint a bika nevű drog Tolna megyében eddig két fiatal halálát okozhatta.